Days of Thunder

Ikväll såg jag en gammal klassiker med Tom Cruise från 1990. Days of Thunder är helt klart en av hans bästa filmer. Den är regisserad av Tony Scott, som gjort bl.a. Top Gun, True Romance, Enemy of the State och Spy Game.

Man märker lätt att det är samma regissör som i Top Gun då filmerna påminner ganska mycket om varandra. Gillar man Top Gun så gillar man antagligen den här filmen också. Här handlar det dock om bilar istället för flygplan. Tom Cruise spelar Cole Trickle, en nykomling som börjar köra Nascar och snabbt blir en av de bästa. Det är en underhållande film som aldrig blir tråkig och den har även ett romantiskt inslag. Nicole Kidman spelar emot Tom i den här filmen och det var också under inspelningen till just Days of Thunder som Tom och Nicole blev tillsammans i verkligheten. Har ni inte sett den här gamla klassikern så tycker jag definitivt att ni ska göra det.

Betyg: 73 av 100.



Kommentarer
Postat av: Nicks Filmbokhylla

Perfekt lagom sådär skön bara med lite kärlek och spänning, bra i akktagelse angående likheterna med Top Gun, instämmer helt. Hade varit intressant att veta om du såg filmen själv eller om någon var med!?

Filmen får 7.3 doktorer med stetoskop av 10 möjliga.

2009-12-09 @ 23:20:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0