Nicks topp-100. Plats 73 - The Godfather: Part III

I den tredje delen av trilogin försöker en åldrande Michael Corleone (Al Pacino) legalisera sin verksamhet och lämna den våldsamma undre världen, men han dras hela tiden tillbaka, samtidigt som han försöker sona sina synder. Michael tar sig an en ung protegé (Andy Garcia). Han faller sedan för Michael's dotter, vilket leder till ännu mer problem.

Den här filmen är enligt mig ganska underskattad. Man talar ofta om de första två filmerna i Gudfadern-trilogin som fantastiska (och det är dem), och den tredje som mindre bra. Det är inte så konstigt när den jämförs med två filmer som båda anses vara bland de bästa som någonsin har gjorts. Faktum är att den tredje filmen också är riktigt bra. Inte lika bra som de första två, men fortfarande en väldigt bra film. Hade det varit en individuell, fristående film, så hade den antagligen hyllats mycket mer. Det är ett bra manus, bra regi (Francis Ford Coppola) och en riktigt bra roll-lista: Al Pacino, Diane Keaton, Andy Garcia, Talia Shire, Sofia Coppola m.fl. En rakt igenom välspelad, spännande och gripande film.




Kommentarer
Postat av: Lyckan

Ett annat problem är att man typ är tvungen att se den på bio för rätt känsla med all musik och stora scener, blir lite fel på en 17tummare utan surround ljud, håller med, toppen film!

2010-01-05 @ 15:38:58
Postat av: Nick

Det har du helt rätt i. Tur för mig att jag åtminstone har ett surroundsystem hehe. (Och jag vet att du också har det.) =)

2010-01-05 @ 15:52:29
URL: http://nickomfilm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0