Nicks topp-100. Plats 74 - Wall Street

1987 kom Wall Street, regisserad av Oliver Stone och med Charlie Sheen och Michael Douglas i huvudrollerna. Sheen spelar Bud Fox, en ung och hungrig aktiemäklare som får kontakt med den lyckade affärsmannen Gordon Gekko (Douglas). Gekko tar Fox under sina vingar och lär honom hur man snabbt kommer upp till toppen. Frågan är om Fox är villig att göra de moraliska uppoffringar som krävs för att lyckas.

Det här är antagligen Charlie Sheens överlägset bästa film som han har huvudrollen i. Bortsett från Platoon (som också är regisserad av Oliver Stone) så är det den enda film han gjort som är riktigt bra. Han är lysande som Bud Fox och när man ser den här filmen så undrar man varför det inte gått bättre för honom. 2 1/2 Men är visserligen roligt, men tv-serier är ändå en nivå under filmer i branschen. Michael Douglas är precis lika lysande som Gordon Gekko. Rakt igenom en underbart härlig och samtidigt spännande film. För er som gillar den så kan jag informera att det under året kommer att komma en uppföljare, Wall Street 2: Money Never Sleeps, och både Sheen och Douglas är med igen, samt Susan Sarandon, Shia LaBeouf, Josh Brolin och Frank Langella. På förhand kan det kännas som att en uppföljare till Wall Street kanske inte har så stor potential, men med den roll-listan och med Oliver Stone återigen i regissörs-stolen så kan det bli hur bra som helst.




Kommentarer
Postat av: Leo_K

Kul med en riktigt bra topplista. sugen på topp 25. väntar ivrigt!

2010-01-04 @ 01:33:48
Postat av: Nick

Roligt att du tycker det. =) Jag ska försöka ha lite tempo, längtar också till att få skriva om de allra bästa filmerna. Just nu är det ju lite halvsegt faktiskt..

2010-01-04 @ 12:01:22
URL: http://nickomfilm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0