Shutter Island

Martin Scorsese har regisserat Shutter Island som är en psykologisk thriller med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. I övriga roller ses bl.a. Mark Ruffalo, Ben Kingsley och Michelle Williams. DiCaprio spelar Teddy Daniels, en ung U.S. Marshal som kommer till Shutter Island för att utreda omständigheterna kring en patients mystiska försvinnande från mentalsjukhuset.

Jag vill inte avslöja för mycket av filmens handling för det här känns som precis en sådan film där det är bäst att veta så lite som möjligt innan man ser den. Den är väldigt psykologisk och spännande och griper verkligen tag i en. Några har kallat det en skräckfilm, men det skulle jag nog inte riktigt hålla med om ändå. Psykologisk thriller är en bättre benämning.

Då undrar ni kanske om filmen är bra, och det är inte så konstigt. Svaret är ja, den är bra. Shutter Island är filmskapande på hög nivå och Martin Scorsese har, som vanligt, regisserat en riktigt bra film. Jag hade dock väldigt höga förväntningar på filmen och därför var det svårt för den att helt och håller leva upp till dem. Vad gäller skådespelarinsatserna så finns det inget att klaga på och DiCaprio är som alltid fantastisk.

Efter att ha sett om Shutter Island både en och två gånger sedan den kom på dvd kan jag bara säga att den blir bättre och bättre och tycker nu att det helt klart är en av årets bästa filmer. Det är antagligen bara Inception som är bättre.


Betyg: 8.5 av 10.





Kommentarer
Postat av: Lyckan

Härligt att bloggen är igång igen! :D

2010-03-05 @ 07:50:09
Postat av: Nick

Haha. Du är nog en av få som uppskattar det men ändå, jag ska försöka och kämpa på. =)

2010-03-07 @ 00:39:10
URL: http://nickomfilm.blogg.se/
Postat av: Lyckan

Klart du ska den e grymm!!!

2010-03-16 @ 20:05:58
Postat av: Anonym

Tja!!



Vilken skön blogg! Du har verkligen hunnit med en hel del filmer! Grymma recensioner! Tycker dock att du bör tillämpa en kebab skala istället för 0,5-10 ;)



Vore kul att kika på en bio nån gång! Köra en öl efter och analysera lite!



Simma lugnt

2010-04-28 @ 22:10:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0