The Expendables (2010)





Betyg: 6 av 10.




Regi:
Sylvester Stallone
Manus: Dave Callahan och Sylvester Stallone
Skådespelare: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Eric Roberts, Bruce Willis och Arnold Swarzenegger m.fl.
År: 2010
Längd: 1 h 43 m
Genre: Action


Handling
Barny Ross (Stallone) leder "The Expendables", en grupp legoknektar som alla är specialiserade inom olika krigskonster eller vapentyper. De får uppdraget att mörda en diktator på en sydamerikansk ö och för detta erbjuds de fem miljoner dollar. Det är dock ett väldigt farligt uppdrag och är det värt att riskera sina liv för en bra payday? Det visar sig att allt inte är vad det verkar på ön och kanske har gruppen tagit sig vatten över huvudet?

Recension
The Expendables är verkligen en renodlad actionfilm med allt vad det innebär. Saker skjuts och sprängs till höger och vänster och folk dör på löpande band, men det är väl det man ska förvänta sig av en sådan här film. Det blir dock väldigt, väldigt överdrivet ända till graden att det blir löjligt. På något sätt så blir det ett (måhända omedvetet från Stallone's sida) komiskt inslag i filmen, och tar man det på rätt sätt och ser det roliga i alla överdrivna explosioner istället för att klaga på att saker och ting inte sprängs på det sättet i verkligheten, så fungerar det till filmens fördel. Det är definitivt inte den bästa actionfilm jag sett men också långt ifrån den sämsta. The Expendables är hyfsat underhållande och om inte annat kul att ha sett eftersom så många av de senaste decenniernas actionhjältar medverkar. Bäst i filmen är Mickey Rourke som trots sin förhållandevis lilla roll gör störst avtryck. De scener han är med i är de bästa i filmen och där är det inte bara skjutande och explosioner utan faktiskt även skådespeleri.




Kommentarer
Postat av: Permafrostmannen

Håller med dig i mångt och mycket. Ska man se till Sylvesters senaste filmer såsom denna och även den senaste rambofilmen så känns det som att det är lite för mycket. Gubben borde inse att han är gammal och kanske inte ska hålla på och göra storfilmer i hans ögon sett, men som i betraktarens ögon inte ens kommer vara ihågkommen om en vecka. Han var bra en gång i tiden med sitt rocky & rambo men den epoken är över.



Kul att se att du uppdaterar bloggen igen! Din hängivne läsare Peter Perma!

2010-09-08 @ 02:41:29
Postat av: Nick

Tack för kommentaren, det uppskattas! Och du har helt rätt, han börjar verkligen bli för gammal. Dock skulle jag vilja se Mickey Rourke i fler filmer. Vore kul att se honom i huvudrollen i en film snart, han var ju fantastisk i The Wrestler.

2010-09-08 @ 05:04:40
URL: http://nickomfilm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0