The Fighter (2010)




Betyg: 8 av 10.




Regi: David O. Russel
Manus: Scott Silver, Paul Tamasy och Eric Johnson
Skådespelare: Mark Wahlberg, Christian Bale och Amy Adams
År: 2010
Längd: 115 min
Genre: Drama/Biografi

imdb


Handling
The Fighter är en sann historia baserad på Mickey Ward's liv. Mark Wahlberg spelar Ward, en boxare som försöker lyckas och göra karriär samtidigt som han försöker balansera sin relation till familjen och sin flickvän.

Recension
Det gjorts en hel del boxningsfilmer förut, och många är bra, t.ex: Rocky, Raging Bull, Hurricane, Cinderella Man och Million Dollar Baby. Vad har då The Fighter som gör att den är värd att se? Ett välskrivet manus, en duktig regissör och fantastiskt skådespeleri. Det är en fantastisk historia som beskrivs i filmen, en historia som man rycks med i och berörs av. Att den är sann gör bara saken bättre. Wahlberg är så bra som han kan vara, men det är Bale som skiner i The Fighter. Han gör en av sitt livs bästa roller (antagligen den bästa bortsett från American Psycho) och han kommer troligtvis få sin första oscarsnominering på söndag när nomineringarna tillkännagivs. Även Amy Adams spelar förvånansvärt bra och gör antagligen den bästa rollprestationen jag har sett från henne.

The Fighter är en så bra film mycket pga. att den handlar om så mycket mer än bara boxning, precis som The Social Network handlar om så mycket mer än bara Facebook. Mickey Ward's relationer till sin bror, Dick Eklund, till sin mor, far, systrar och manager beskrivs på ett väldigt trovärdigt sätt. Man får verkligen en inblick i hur hans liv såg ut och vilka sorts beslut han var tvungen att fatta. På det hela taget en välgjord, underhållande film som garanterar en filmupplevelse utöver det vanliga.


Kommentarer
Postat av: Leppe chuck

Såg filmen igår på en förhandsvisning, och blev helt tagen! Den var fantastiskt bra, med Bale som motor. Han gör en prestation som måste rendera en oscar för bästa biroll(är snubblande nära en huvudroll), helt bisarrt bra, liksom skildringen av familjen Ward/Eklund. Snacka white trash!

Och som gammal boxare måste jag säga att boxningsscenerna är helt ok.

2011-01-20 @ 13:01:50
Postat av: Nick

Kul att du gillade den, det gjorde jag också. Och jag håller med helt och hållet gällande Bales insats, han är verkligen helt fantastisk.

2011-01-24 @ 22:42:16
URL: http://nickomfilm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0